√úzleti tan√°csad√°s


Üzleti tanácsadás, közvetítés

Ma m√°r mindenki angolul besz√©l - legyint f√∂l√©nyesen az egyszeri eur√≥pai. Azonban a keletiek nyelvi korl√°taik miatt bez√°rk√≥z√≥ak. Szem√©lyes tapasztalatom, hogy sikeresebben lehet koreai, k√≠nai c√©ggel kapcsolatot felvenni, ha az ŇĎ nyelv√ľk√∂n sz√≥l√≠tom meg ŇĎket (√©s sokszor csak √≠gy lehets√©ges). A nyelv√ľket besz√©lŇĎ t√°rgyal√≥f√©l bizalmat √©breszt benn√ľk, k√∂zelebbinek √©rzik magukhoz, ez√©rt t√∂bb inform√°ci√≥t √°rulnak el, mint egy angol nyelvŇĪ t√°rgyal√°si k√∂rnyezetben.

Sz√°mtalan t√°rgyal√°si helyzet van, amelyeket az √°zsiaiakat nem ismerŇĎ ember f√©lre√©rt, vagy nem veszi √©szre az √°rulkod√≥ jeleket. √úgyfeleimnek a nyelvi szolg√°ltat√°sokon t√ļl ezekben a k√©rd√©sekben is gyakran ny√ļjtok tan√°csot.
N√©h√°ny h√©tk√∂znapi p√©lda: meg√©rtette-e a m√°sik f√©l mondand√≥nk l√©nyeg√©t (igent fog mondani!); elutas√≠t√°st jelent-e a v√°lasza; mire utal, ha a partner hosszasan nem jelentkezik; hogyan m√©ly√≠ts√ľk el szem√©lyes kapcsolatunkat a partnerrel.

Kiterjedt kapcsolatrendszerem r√©v√©n √ļj √ľzleti kapcsolatok √©p√≠t√©s√©ben is √ľgyfeleim rendelkez√©s√©re √°llok.
Sok esetben a c√©gek angol nyelvŇĪ honlapja a nyelvtud√°s hi√°nya miatt sokkal szŇĪk√∂sebb a hazain√°l, vagy nem is fellelhetŇĎ angolul. Ez√©rt koreaiul, k√≠naiul kutatva az interneten t√∂bb lehets√©ges partnerre lehet bukkanni.

Ž≤ąžó≠ ŪÜĶžó≠

ÁŅĽŤĮĎ