Koreai csaták és harcosok

Dr. Csoma Mózes: Koreai csaták és harcosok

”A Koreai-félsziget említésekor elsősorban a hidegháborús konfliktusra, valamint a több mint hat évtizede tartó megosztottságra gondolunk. Kevéssé ismert, hogy a nagyhatalmak ütközőpontjában lévő félszigeten már kétezer évvel ezelőtt is több rivális államalakulat versengett egymással. Az eltelt évszázadok során ráadásul számos külső támadás érte a félszigetet: a kínai hegemón törekvésektől a kitaj betörésekig, a mongol terjeszkedéstől a japánok megjelenéséig számtalan történelmi sérelem hozható kapcsolatba az idegenekkel.

A könyv részletesen bemutatja a Koreai-félszigeten lezajlott háborús konfliktusokat az ókortól a modern időkig. A harcok főszereplőit – akik közül többen koreai nemzeti hősök lettek – a szerző külön portrékkal mutatja be a magyarországi olvasóközönségnek. A könyvet nyolc tematikus térkép, valamint több mint 60 szövegközi kép illusztrálja, amelyek nagy része eddig publikálatlan gyűjteményből származik.”

A könyv cérnafűzött, keménytáblás kiadásban kapható. A szerző, Dr. Csoma Mózes az ELTE BTK Koreai Tanszékének habilitált adjunktusa.

Kapható az ELTE BTK jegyzetboltjában

Egyéb személyes átvétel valamint postai kiküldés jelenleg nem érhető el.

 

번역 통역

翻译