Napjainkban az embereknek egyre kevesebb ideje marad odafigyelni a helyes és változatos táplálkozásra. Ez sokaknál súlygyarapodáshoz, rossz közérzethez, fáradékonysághoz, és számos betegséghez vezethet.

A Napkonyha szeretné Önöket megismertetni az egészséges táplálkozás alapkövetelményeivel. Cégünk a 2002-es évtől indította el reform konyháját, házhozszállítással. Ételeink elkészítése Füzy Zsolt konyha chef nevéhez fűződik, aki több éve foglalkozik reform menük összeállításával, elkészítésével. Irányításával a reformtáplálkozás alapjaira épülő menüinket kínáljuk. Különféle egészséges étrendjeink közül mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet, vagy kérheti segítségünket is a választásban.

Menüink elkészítésénél:

-Édesítésre fehér cukor helyett mézet, vagy gyümölcscukrot használunk.

-A fehér lisztet kerülve teljes kiőrlésű gabonaféléket alkalmazunk.

-Előnyben részesítjük a fehér könnyen emészthető húsokat (szárnyasok, halak), kerüljük a sertéshúst.

-A tejtermékeket sokszor szójakészítményekkel helyettesítjük.

-Változatosan alkalmazunk zöldségféléket, reform gabonákat.

Étrendjeink:

Candida diéta: korunk egyre gyakoribb betegsége a candidiasis. A gyomor és béltraktusban hasznos, kevésbé hasznos és káros mikroorganizmusok élnek. Bizonyos gyógyszerek (antibiotikumok) használata után, különböző krónikus megbetegedéseknél, kiegyensúlyozatlan táplálkozási szokásoknál, gyakran előfordul, hogy a bél mikroorganizmusainak egészséges elosztása felbomlik, és kórossá válik. A káros mikroorganizmusok között többnyire a candida bélgomba szaporodik el. A candidiasis okozhat többek között akut és krónikus bőr és nyálkahártya megbetegedéseket, izom és izületi panaszokat, bélzavarokat, hasi fájdalmakat. Súlyosabb esetekben megtámadja az érfalakat, belső szerveinket, az agy vérellátási panaszait hozza létre. A kezelés és megelőzés egyik legfontosabb tényezője a candida elleni diéta.

Az étrendünkben szereplő ételek elkészítésénél ügyelünk arra, hogy kerüljük a candida gomba számára kedvező alapanyagokat, de a szervezetünk számára változatos és megfelelő tápanyagtartalmú menüt kínálunk. A candidiasis kezelése a megfelelő étrend mellett is lassú folyamat. Általában több hetes, esetleg néhány hónapos szigorú diéta és gyógyszeres kezelés szükséges, de súlyosabb esetekben akár másfél év is eltelhet a javulásig. Megrendelőinknek ajánljuk, hogy konzultáljanak orvosukkal, természetgyógyászukkal, vagy a témában jártas táplálkozástani szakemberrel. Menüink összeállításához segítséget, és szakmai hátteret biztosít Dr. Sarkadi Ádám családorvos, szakorvos, természetgyógyász. Húsz éve foglalkozik természetgyógyászattal, és magánrendelőjében a modern orvoslást és a természetgyógyászatot a betegre, és a betegségre szabottan egyedileg ötvözi. A candida étrendünk szakmai segítője Dr. László Mária.

 

Hay féle választó étrend kúránkat fogyni vágyók részére ajánljuk. A kúra lényege, hogy a szénhidrát tartalmú ételt a fehérje tartalmú ételtől különböző időkben esszük, tehát szétválasztjuk.

A Hay féle étrend az Egyesült Államokból származik, az alapgondolat lényege az, hogy a szénhidrátot gyorsabban tudjuk szervezetünkben lebontani, és más lebontó enzimekre van szükségünk, mint a fehérje lebontásánál. A szétválasztás útján a terhelést is csökkenteni lehet emésztő rendszerünkben. Könnyebben, jobban tudunk emészteni, s nehezebben hízunk meg, még ha a szükségesnél nagyobb mennyiségű táplálékot veszünk is magunkhoz.

 

Teljes értékű étrendünket azok részére ajánljuk, akik nem feltétlenül a fogyókúra céljából válasszák reform étrendünket, hanem „csupán” az egészséges táplálkozás a fő cél, anélkül, hogy megvonnánk szervezetünktől bármilyen tápanyagot. A háromfogásos menüben minden nap szerepel valamilyen édesség is, természetesen a reformkonyha szabályai szerint készítve. Ennél a menünknél nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az emberekben tudatosítsuk, az egészséges táplálkozás nem jelenti azt, hogy meg kell válnunk a kulináris élvezetek nyújtotta gyönyöröktől. Éppen ellenkezőleg, egy kis fantáziával, hozzáértéssel egészséges alapanyagokból is készíthetőek nagyon finom ételek.

 

Tavasszal-ősszel keresse méregtelenítő menüajánlatunkat! Szervezetünk számára, mai civilizált életünkkel együtt járó ártalmak miatt, elengedhetetlen a tavaszi-őszi tisztítókúrák betartása. Vegan étrendünk ehhez nyújt segítséget a táplálkozás oldaláról. Négy hetes előrendelés esetén kétkomponensű tisztító ivókúrát adunk ajándékba.

 

Kismama diétánk várandós és szoptatós kismamák számára biztosít megfelelő teljesértékű táplálkozást. Étrendünket a teljes értékű menünkre építve, úgy állítottuk össze, hogy a várandós és szoptatós kismamák igényeit maximálisan kielégítse. Nagyon fontos a kismamák étrendjében a megfelelő minőségű, és összetételű tápanyagbevitel. Különös tekintettel a fehérje, és a zsírsavak, arányára és a kellő vitaminfogyasztásra. Fontos összetevők: A-, D-, B2-, B6-, C- vitamin, kalcium, foszfor, magnézium, jód, cink, folsav. Kismama diétánk fedezi ezek szükséges bevitelét a szervezetbe. 

 

Menüink mellett szeretnénk figyelmükbe ajánlani különféle gyógyhatású termékeket, amelyek hatékonyan alkalmazhatóak méregtelenítésre, fogyasztásra, és a candida diéta kiegészítéseként. Bővebb információt a „Termékajánló” címszó alatt találhatnak.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az étlapon szereplő szombati napi étrendünket a pénteki szállítással együtt juttatjuk el Megrendelőinknek, azt hűtőben tárolva, másnap felmelegítve fogyaszthatják. Az ebéd mellé megrendelhetik saját sütésű tönköly kenyerünket, amely élesztő nélkül készül, tehát a candida diétát rendelők is fogyaszthatják. Megrendelése a menükkel együtt történik.

Ára: 290 Ft/db. Súlya: 30 dkg.

 

 

Étrendjeink megrendelhetőek elérhetőségeink bármelyikén, a kiszállítás hétköznapokon 9,30 és 13 óra között történik. A fizetés az első szállítási napon, további folyamatos megrendelés esetén minden csütörtökön a következő hétre előre történik. Az áraink magukban foglalják a házhozszállítás költségét. Irodai számunk 410-6582 hétfőtől péntekig 9 órától 16 óráig áll az érdeklődők rendelkezésére, egyéb időszakban hagyhatnak üzenetet, vagy mobil számaink 30/900-8426, 30/620-8065 elérhetőek.

10 fő feletti megrendelés vagy négyhetes előfizetés esetén 10% kedvezményt biztosítunk!

Sodexho és Ticket Restaurant étkezési jegyeket elfogadunk.

 

 

Áraink:

Menük

1 napra

5 napra

6 napra

2 fogásos ebéd (vércsoportos, candida, hay féle)

1.360

6.800

8.000

3 fogásos vacsorás menü (vércsoportos, hay féle)

1.860

9.300

11.000

3 fogásos ebéd (teljesértékű, kismama diéta ebéd)

1.660

8.300

9.800

4 fogásos egész napos menü

(candida egész napos, kismama diéta vacsorás)

1.990

9.950

11.700

Méregtelenítő diéta 3 fogásos vacsorás

(tavasszal-ősszel rendelhető, ajándék termékekkel)

1.800

9.000

10.800

 

 Kalóriatáblázat:

 

Hay

ebéd

Hay

vacsorával

Vércsoportos

ebéd

Vércsoportos

vacsorával

Candida

ebéd

Candida

egész napos

Teljes értékű

Kcal

600-700

900-1000

800-900

1100-1300

700-800

1300-1500

1400-1600

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre e-mailen a napkonyha@chello.hu címen, és hetente küldjük aktuális menüinket!

                       

                       

 Szakmai tanácsadónk:                                              Candida szakértőnk:

 

Dr. Sarkadi Ádám                                                       Dr. László Mária

Családorvos-szakorvos-természetgyógyász                   Belgyógyász-fizioterápiás szakorvos-természetgyógyász

1051 Budapest, Bajcsy ZS. út. 22. 1/21                       1136 Bp., Raoul Wallenberg u. 12.

Tel: 00-(36)-(1)-332-5593                                             Tel/Fax: 239-4105

Fax: 00-(36)-(1)-301-0357

E-mail: vita-helleborus-adam@axelero.hu

Internet: www.vita-drsarkadi.hu

 

Tömösvári László
Cégvezető