Ozsváth Ildikó
jelmezfestő, patinázó

Ildiko

Tel.: 36 20 327 3051
E-mail: revutax@freemail.hu

Aki megnéz egy színházi előadást természetesnek veszi, hogy a szereplők egy része elnyűtt, kopott, szakadozott ruhákat visel, míg mások pazar kiállítású, gazdagon díszített jelmezekben pompáznak. Azon valószínűleg nem sokan tűnődnek el, hogy miként születnek ezek a ruhadarabok.
A jelmezpatinázás vagy jelmezmegmunkálás nálunk ismeretlen fogalom, gyakorlatilag mint szakma nem létezik és iskolája sincs.
Én mégis ezt gyakorlom 1991 óta a Veszprémi Petőfi Színház patinázó műhelyében, melynek létrejötte Rátkai Erzsébet Ferenczy Noémi-díjas jelmeztervezőnek köszönhető. Felkérésre otthoni műhelyemben más színházak és filmek igényeit is kielégítem.

Tevékenységem kiterjed a jelmezek anyagának varrás előtti előzetes felületkezelésére, speciális festésére, majd a varrodák által megvarrt kész jelmezek további megmunkálására, úgy, mint kézi applikációk, díszítések, gyöngyözések, esetleg rongyolás, koszolás, vérezés, sározás, további festés, öregítés.
Továbbá a jelmezekhez tartozó kiegészítők: fejdíszek, kalapok, kesztyűk, nyakkendők, abroncsok, maszkok gyártása, fém-, bőr-imitációk készítése.

A további oldalakon válogatást láthatnak az elmúlt évek munkáiból. Lapozgassanak kedvükre, és ha kérdésük van, tegyék fel.

Menü