Ismerkedjen meg Miskolc várossal és környezetével
 
Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelye, és az ország harmadik legnagyobb települése. A Bükk hegység kapujaként, páratlan természeti környezet öleli körül a hosszan elnyúló várost. A közeli hegyek és tiszta vízű tavak egész évben kellemes kikapcsolódást jelentenek a város lakóinak és vendégeinek. (túrákra, sielésekre, szánkózásokra és horgászatokra kivállóan alkalmas).
Hotel Lido-Városközpont 5 km.
 
Miskolc város egyik büszkesége a diósgyőri vár, mely 1364-ben épült Nagy Lajos király uralkodása alatt. Májustól szeptemberig hagyományőrző vásárokat és várjátékokat láthatnak a várba látogatók.
  Hotel Lido-Diósgyőri vár 10 km.
 
Miskolc kedvelt kiránduló központjában terül el a 21 hektár nagyságú vadaspark, amely 75 állatfaj 370 egyedét mutatja be természetes környezetében. A Bükk hegység élővilágának bemutatásán túl Afrika, Ausztrália és Ázsia állatvilágának tagjaival is megismertet.
Hotel Lido-Vadaspark 12 km.  
 
Nyitva tartás: április 01-től október 15-ig.
  Hétköznap: 9.00 - 17.00 óráig.
  Hétvégén: 9.00 - 18.00 óráig.
  október 16-tól március 31-ig.
  Minden nap: 9.00 - 16.00 óráig.
Belépőjegy ára: 130 Ft-tól 300 Ft-ig.  
 
 
A vadaspark után a Bükk-hegységen felfelé haladva a festői környezetben található Lillafüredre érkezünk. A Hámori-tó szomszédságában a cseppkő és mésztufa barlangokon kívül az ország legnagyobb vízesését is megcsodálhatjuk. Jó idő esetén kisvasúttal ajánljuk Lillafüred megközelítését. Lillafüredről kisvasúttal továbbhaladva az őskohó szomszédságában megpihenve pisztrángosban frissen fogott halat fogyaszthatunk.
Hotel Lido-Lillafüred 15 km.  
 
Hotel Lido-Látókő 12 km.