Legacy

Műszerfal: zavartalan vezetési élmény és optimális áttekintés.

A műszerfal ergonomikusan kialakított, és a legjobb áttekintést garantálja. Széria a sebességfüggő szervokormány, és a kormány magasságállítása. A GX kiadás bőr belsővel, automata klímával, tempomattal, az SW automata GX: légrugózással, és automatikus nívószabályozóval (4,7 cm-t emelhető), dupla tolótetővel van ellátva.

Barátságos légkör és hely mindenki számára.

A keréktávolság a Legacynál 2630 mm, ezzel egyike a leghosszabbaknak a saját kategóriájában. Ez lehetővé tette a nagydimenziójú, komfortos belsőtér kialakítását, és ezenkívül kihatással van az utazási komfortra és a kezelhetőségre is.

A légzsák megnyugtat, a négykerék hajtás biztonságot nyújt.

A Subaru válasza a bent ülők biztonságra törekedésére az egyedüli biztonságfilozófia: állandó 4wd, és ABS (széria felszerelés minden Legacynál) a még nagyobb aktív biztonság; (vagyis a baleset elkerülése) , vezető és utas oldali, valamint az oldalsó légzsákok, acél megerősítések az ajtóknál, speciális keretprofilok, amelyek a tetőn futnak körbe.- ezek mind a maximális passzív biztonságot szolgálják.

A biztonság koncepció kulcsa: a 4WD

A megelőzés fontosabb, mint a gyógyítás. Az állandó 4WD határozottan korábban kezd a biztonságra gondolni, vagyis már az utazásnál. A négykerék hajtás képes a balesetet megakadályozni, ezzel egyszerűen biztonságosabban közlekedünk mindig és mindenhol: a kanyarokban, a gyorsításnál, előzésnél, hegyre, vagy hegyről le haladva, és természetesen a rossz utakon, havas úton, és aquaplaning esetén.

A verhetetlen kombináció a még több biztonság érdekében: 4WD+ABS

Az állandó négykerékhajtás rendszer a meghajtó erőt mindig ahhoz a kerékhez vezeti, ahol a legjobb erőátvitel garantált. Az ABS a maximális fékstabilitást adja. Megakadályozza a kerék blokkolását, úgy, hogy az autó a teljes fékezéskor is irányítható marad. Az ABS + állandó négykerék hajtás kombinációja az aktív utazási biztonságnak az abszolút maximuma, amit ma az ember a személygépkocsiknál kaphat.

Ennek ellenére a Legacy minden olyan passzív biztonsági rendszerrel el van látva, ami a baleset utáni sérüléseket minimalizálják: légzsákok, speciális fémprofilokat használnak , amelyek a karosszériának a tartó-támasztó neuralgikus pontjait erősítik. Ehhez jön még a megerősített ajtó pántok, és a speciális keretprofilok, amelyek a tetőn futnak körbe, a műszerfal alatt futó keresztmerevítő. A biztonsági övek feszítő- és határoló automatikával vannak ellátva. Két első és oldalsó légzsák véd elöl, hátul 3 pontos biztonsági öv, és 3 fejtámla véd.

A bevált, és többszörösen átdolgozott boxermotorok:

A Subaru hagyományos boxermotor technológiája már sok modellben bizonyított. Ez kitűnik a különlegesen alacsony súlypontjával, magas szilárdságával, vibráció mentes nyugodt futásával, és magas teljesítményével. A könnyűfém boxer lapos építési formája lehetővé teszi a karosszéria alacsony motorház kialakítását, és ezzel egy jobb aerodinamika elérését.

2.0 és 2,5 l 16-szelepes Boxermotorok : Erőteljes teljesítmény leadás és maximális rezgésmentes futás.

A Lagacy két motorvariációval jön ki: egy 2.0 liter 16- szelepes motor 125 LE teljesítménnyel, és egy 2,5 l 16-szelepes DOHC motor 165 LE, különösen magas forgatónyomatékkal 227 Nm. A 2,5 l-motor hengersoronként két felül fekvő szelepvezérlő tengellyel van ellátva.

A gyújtógyertya a henger középén van elhelyezve, ami gyorsabb gyújtást, és ezzel jobb hatásfokot ér el. Az MPFI system (többpontos benzinbefecskendezés) elektronikusan vezérelt. Mindegyik hengernek saját befecskendezője van, amivel a lehető legjobb forgatónyomaték karakterisztikát lehet elérni, ezenkívül jótékony hatással van a benzinfogyasztásra is.

A Subaru bevált négykerék meghajtása: Több utazási komfort és maximális aktív biztonság.

Több, mint 20 éve fejleszti és javítja a 4WD technológiát azzal a céllal, hogy a maximális biztonságot, és a legmagasabb komfortot elérjék. Kétféle állandó négykerék hajtási rendszer választhatóa Legacynál: Az automata sebességváltóval kiadott Legacynál a forgatónyomaték elosztása elektronikus. A közlekedési szituációnak megfelelően vezérli a meghajtó erőt változtatva az első és hátsó tengely között. 80% az első tengelyen, 20 % hátsón, egészen az 50-50 %-ig. Az erő tehát mindig ott hat, ahol szükséges, független attól, hogy terepen, vagy száraz aszfalton használjuk a gépkocsit. Az 5 sebességes kézi váltós modelleknél centráldifferenciál működik viszkokuplunggal. A fordulatszám különbség hatására a hátsó és első kerekek között automatikusan aktiválódik és így létrejön az optimális erőelosztás az első és hátsó tengely között.

5 sebességes kézi és elektromos 4 sebességes automata sebességváltó

A Legacy választható 5 sebességes kézi (5-MT) és 4 sebességes automata váltóval (E-4AT). A kézi váltó tökéletesen egybehangolt a motorkarakterisztikával. A Station modellek kéziváltós kiadásában még egy praktikus áttétellel rendelkezik, mely megduplázza a váltható sebességek számát, mely terepen, vagy vontatásnál igen előnyös lehet.

Különösen büszke a Subaru az elektronikus, tanuló, 4-fokozatú automata váltójára. Az Economy kapcsoló program mellett kapcsolható a Power fokozat is, amely erőteljes vezetési lehetőséget biztosít. A téli állás a biztonságos közlekedést segíti csúszós úton. (Hold)

Nagyteljesítményű fékrendszer; megbízható és precíz

A Legacy nagyteljesítményű fékrendszere egy High-Tech összkerékhajtású autó fékberendezését tükrözi. A fékteljesítmény az osztályátlagának a szintje felett fekszik, köszönhetően a megbízhatóságnak és a precizitásnak. Kétkörös fékrendszer, nagydimenziójú belsőléghűtésű tárcsafékek elől, és féknyomás szabályzó szeleppel ellátott hátsó tárcsafékek lehetővé teszik az intenzív lassulást.

4-szenzor, 4-csatornás ABS -összekapcsolva a 4WD-vel : tökéletes biztonság!

Szériában szerelt 4 csatornás ABS minden Legacynál. Azt jelenti, hogy minden kerék saját sebességérzékelővel és szabályozószeleppel rendelkezik. Ez a rendszer minden fékezésnél megakadályozza a kerék blokkolását, ezáltal minden esetben kormányozható marad a gépkocsi.

Kiváló futómű. A legjobb irányíthatóság és maximális utazási biztonság!

Önálló kerékfelfüggesztés – elöl McPherson felfüggesztés, L formájú keresztlengő karokkal, és stabilizátor, hátul multilink felfüggesztés stabilizátorral, a lehető legjobb oldalstabilitás elérésére, és az optimális csillapítás és rugózás elérése érdekében.

A Legacy SW, GX automata és Limited kiadások elektronikusan vezérelt légrugóval szereltek, automatikus nívószabályozóval.

A minőség nálunk standard

A karosszéria fejlesztésénél a maximális minőség, magas merevség, és a hosszú élettartam volt a fő cél. Ezért csak galvanizált lemezt használtak és a kőfelverődésnek kitett helyeket műanyaggal borították. A kocsi alját PVC védelemmel látták el, a karosszéria üregeit viasszal kezelték.

Az ajtókat acélcsövek merevítik, a műszerfal alatt acél keresztmerevítő húzódik, speciális keretprofilok, amelyek a tetőn futnak körbe.

Aktív környezetvédelem

Az új Legacy gyártásánál figyeltek a visszaforgatható anyagok nagymértékű felhasználására: pl. a PP műanyagok (Polypropylene) és a TPO műanyagok (Thermo Plastik Olefine) és egyéb újrahasznosítható anyagok beépítésére.

Technikai adatok:

Motor: 2,5 l

4 henger 16 szelep könnyűfém boxer

mikroprocesszor motorvezérlés, MPFI

Hengerürtartalom                     2457 ccm

Teljesítmény                             165 LE/5600/p (165 LE DOHC)

Forgatónyomaték                     227 Nm/3600 /p

Furatxlöket                                 99,5x79

Sűrítés                                         10,0:1

Végsebesség                             200 km/ó

Gyorsulás                                    9,5 sec

Üres súly                                      1505 kg

Terhelhetőség                               475kg

Vontatás                                      1800 kg /fékezett 12%

Tetőterhelés                                   100 kg

Kerekek                                        215/50 R 16

Fordulási kör D                            10,6 m

Benzintank                                    64 l

Karosszéria hossz:                       472 cm

                        Szél.                       172,0 cm                      

HOME