menu

Az Önkormányzati Minisztériumban és a Parlamentben is fogadták az eredményes sportolókat

Az Önkormányzati Minisztériumban Jauernik István államtitkár köszöntötte azokat az olimpikonokat és paralimpikonokat, akik sportpályafutásuk során kimagasló eredményeik eléréséért már korábban magas állami kitüntetésben részesültek és a hatályos jogszabályokra figyelemmel most állami elismerésben nem részesülhettek, így a pekingi paralimpián, illetve a nyári olimpián nyújtott teljesítményük, eredményeik alapján a sportért felelős miniszteri elismerésben részesültek.

Dr. Gyenesei István, a Magyar Köztársaság sportért felelős minisztere a Pekingben rendezett XIII. Paralimpiai Játékokon nyújtott kiemelkedő sportteljesítménye elismeréséül
aranylánc köztársasági címeres medalionnal emléktárgyat adományozott:


ZÁMBÓ DIÁNÁNAK, a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje tulajdonosának, paralimpiai arany- és bronzérmes, a pekingi paralimpián hatodik helyezett úszónak,

Dia aranyláncot kap elismerésül
Az átadást követően
Dia édesanyjával

 

Dia és Ervin ( Pekingben 4db 4. hely tulajdonosa úszásban)

_________________________________________________________________________

Sólyom László köztársasági elnök kitüntetéseket adott át a pekingi olimpián, illetve paralimpián sikeresen szerepelt sportolóknak és a felkészítésükben közreműködő szakembereknek a Parlament kupolacsarnokában, pénteken.

Az ünnepi eseményen az államfő mellett részt vett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke is.

"A magyar olimpikonok és paralimpikonok eleget tettek annak, amit a pekingi játékok előtti esküjükben vállaltak: egységes csapatként, tisztán versenyezve a maximumot próbálták meg kihozni magukból, amiért minden magyar résztvevőnek köszönettel tartozunk" - mondta rövid köszöntőjében Sólyom László.

Ezt követte a kitüntetések átadása. Zámbó Diána már az 1996-os atlantai paralimpiai aranyérme után megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztje kitüntetést -aminél csak kisebb fokozatút kaphatott volna a pekingi eredménye után - , így ő nézőként vett részt az ünnepségen.


A díjátadás után a Vadász-teremben állófogadáson vettek részt a kitüntetettek, melyen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mondott pohárköszöntőt.

Sólyom László, Gyurcsány Ferenc és Szili Katalin
Az Országház főbejárata