menu

Olimpikonjait köszöntötte Tatabánya

2008. október 3. – A város olimpikonjait köszöntötték pénteken azon az ünnepségen, melyet a Sport Hotel nagytermében rendeztek. Az ünnepségre a város politikai vezetői mellett számos sportág képviselői, valamint a jövő reménységei, fiatal sportolók is eljöttek. A pekingi ötkarikás játékokon részt vett Tatabányán élő és sportoló, illetve a városból elszármazott sportemberek teljesítményét Bencsik János polgármester plakettel, illetve hollóházi porcelánnal ismert el.

– Valamennyien büszkék lehetünk rátok, hiszen városunkat, Tatabányát képviseltétek az olimpián, illetve a paralimpián – mondta üdvözlő szavaiban a polgármester az olimpikonokat köszöntő ünnepségen. Hozzátette: mi, tatabányaiak szerencsére évtizedek hosszú sora óta elmondhatjuk, hogy legalább egy sportolónk ott lehet egy-egy olimpián. Idén két lány, Csernoviczki Éva és Füsti Edina az olimpián, Zámbó Diána a paralimpián képviselte városunkat Pekingben, de – mint azt a polgármester kiemelte – fontos, hogy sok tatabányai gyökerű sportember is ott lehetett a játékokon. Kiemelkedő siker Éva hetedik helye, a vízilabdás és a kézilabdás lányok negyedik helyezése, illetve Kassai Viktor labdarúgó játékvezető, aki a döntőt vezethette Pekingben. Bencsik János örömtelinek nevezte, hogy a ünnepségre sok fiatal is eljött, hiszen ők testközelből találkozhatnak és beszélgethetnek az olimpikonokkal, a példaképekkel.

polgármester ajándékokat is átadott a sportembereknek, illetve edzőiknek. Előbb a hetedik helyezett judokát, Csernoviczki Évát és edző-édesapját, Csernoviczki Csabát (Ippon Judo SE), majd a TSC gyaloglóját, Füsti Edinát (képünkön ő veszi át ajándékát) és negyven évvel ezelőtt ezüstérmet szerzett edzőjét, Kiss Antalt köszöntötték. Elismerést kapott a paralimpián hatodik helyezést szerzett úszó, Zámbó Diána, valamint a Tatabányáról indult sportemberek: Hegedűs Ferenc öttusa és vívóedző, Herr Orsolya kézilabdázó és edzője, Gyurkovics István, Kassai Viktor, labdarúgó játékvezető, Orsó-Ferling Bernadett, kézilabdázó és edzője Kuzma Ferencné, Zantleitner Krisztina és Zirighné Sós Ildikó vízilabdázók.

Az ünnepség zárásaként dr. Partali László önkormányzati képviselő, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja mondott pohárköszöntőt. Ő is örömtelinek nevezte, hogy 1960 óta Tatabányának mindig vannak sportolói az olimpiákon, s hogy a 66 versenyzőből eddig 14-en éremmel – köztük négyen arannyal – térhettek haza. Partali László ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a városból elszármazott, máshol jobb feltételeket találó sportolók arra ösztönzik a döntéshozókat, hogy minél előbb alkossák meg Tatabánya sportkoncepcióját. A MOB tagja végezetül felidézett egy emlékezetes mozzanatot az olimpiáról, amikor is egy képeslapot kapott Pekingből. A lapon, amelyet Füsti Edina postázott, egy Kiss Antalt a dobogó második helyén ábrázoló, korhű fotó szerepelt.

A Polgármester Úrtól kapott virágcsokorral

 

A díszoklevél boldog tulajdonosa
A tanítványokkal: Emőke, Kata, Gábor, Balázs és Gábor (Ricsi nem tudott eljönni)